O NAMA


Nije dovoljno samo znati, nije dovoljno samo umeti preneti znanje, potrebno je zainteresovati učenike da zavole neki predmet, motivisati ih da rade puno i da u tom radu i rezultatima uživaju. Na tom putu, najlakše ih vode upravo oni koji i sami vole predmet kojim se bave, koji su i sami bili izuzetno uspešni kao đaci i studenti i koji nesebično svoja znanja dele sa drugima.

Nakon više od 20 godina podučavanja, profesor Ivan Elčić sa saradnicima je otvorio Edukativni centar "Korak napred", kako bi pomogao mladima da steknu vrhunsko znanje pre svega iz matematike, fizike i informatike.

Ključno u radu sa đacima je da oni zavole da budu na času. Veoma je bitno da ih njihovi predavači maksimalno uvažavaju, da ih tretiraju kao ravne sebi, sećajući se da su i sami ranije sedeli u klupama i sa nestrpljenjem čekali da čuju nove lekcije. U opuštenoj i prijateljskoj atmosferi, vođeni nasmejanim profesorima, koji stalno unapređuju svoj rad i svoje znanje i koji sa lakoćom i uživanjem ta svoja znanja prenose, učenici veoma brzo napreduju. Njihovi roditelji posle kratkog vremena primete promenu odnosa učenika prema predmetu i prema radu uopšte. Učenici koji su do juče imali problem sa nekim predmetom, ovakvim radom, posle izvesnog vremena postaju jedni od najboljih u svojim odeljenjima. Oni koji su već bili dobri, dobijaju mogućnost da se pripremaju za najviše nivoe takmičenja u Srbiji i u svetu.

Među predavačima Edukativnog centra "Korak napred" su i studenti Matematičkog, Fizičkog i Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Beogradu sa prosečnim ocenama između 9 i 10, bivši učenici Matematičke gimnazije u Beogradu i osvajači medalja na Međunarodnim olimpijadama.

Kroz naš Centar je za prve dve godine prošlo 899 đaka i studenata, a preko 45 predavača je držalo nastavu iz matematike, fizike, informatike, osnova elektrotehnike, hemije, istorije, geografije, biologije, srpskog i engleskog jezika. Radili smo sa uzrastima od 4 do 54 godine. Najmlađe učenike smo učili da pišu prva slova i cifre, a one malo starije smo pripremali za takmičenja, za malu maturu i za prijemne ispite za upis u Matematičku gimnaziju i na fakultete. Studente smo spremali za kolokvijume i ispite, a radili smo preko skajpa i sa studenatima fakulteta u Beču, Parizu, Amsterdamu i Londonu.

Već tokom prve dve godine rada Centra, naši đaci su uzeli 25 nagrada na državnim takmičenjima iz matematike, fizike, informatike i osnova elektrotehnike, 5 nagrada na srpskim i 3 na međunarodnim olimpijadama iz matematike i informatike. Preko 190 đaka se pripremalo i upisalo na Elektrotehnički, Fakultet organizacionih nauka, Matematički, Mašinski, Saobraćajni, Ekonomski, Građevinski i druge fakultetet, preko 35 učenika se pripremalo i upisalo u Matematičku gimnaziju u Beogradu, pri čemu je nekoliko desetina đaka ostvarilo maksimalne rezultate na navedenim prijemnim ispitima.

Ove godine se trudimo da te uspehe ponovimo i, ako je moguće, napravimo neke još bolje rezulatate. Nadamo se da ćete nam u tome pomoći i da ćete se i sami uveriti u kvalitet rada našeg Centra.